A tűz megelőzésének legegyszerűbb, leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb módja a megfelelő tűzjelző rendszer létesítése. A mai modern füstérzékelők már néhány gramm anyag elégését képesek jelezni, a modern tűzjelző rendszerek képesek már a tűz kezdeti stádiumában jelezni, értékes időt adva az üzemeltető személyzetnek arra, hogy megfelelően tájékozódjon.

A tűzjelzés kiértékeléséért, valamint az egyes vezérlések aktiválásáért a tűzjelző központ felel. Működési elvük szerint két főbb típusú tűzjelző központ van, a hagyományos, illetve a címezhető, analóg tűzjelző központ.

A korszerű füstérzékelők képesek különbséget tenni az üzemszerűen előforduló füst és a tűz által keltett füst között, így szinte kizárható a téves riasztás.

Tűzjelző rendszer eszközei

A korszerű tűzjelző rendszerek feladata nem merül ki az épület akusztikus riasztásában, hanem az épület számos berendezését képesek önműködően vezérelni. Ilyen vészeseti vezérlések lehetnek a liftek földszintre vezérlése, menekülési útvonalak szellőztetések beindítása, tűzszakaszok lezárása, hő és füstelvezető rendszerek vezérlése, stb.

Komplett szolgáltatásban végezzük tűzjelző rendszerek tervezését, engedélyeztetési eljárás lefolytatását, a rendszerek telepítését, a hatósági átadást, a kezelőszemélyzet oktatását, a törvény által előírt rendszeres karbantartását.

Kollégáink hivatalos telepítői engedélyekkel rendelkeznek az Aritech 2X tűzjelző rendszerhez, a Cooper Fire tűzjelző családhoz, a Polon Alfa tűzjelző rendszerhez, a Notifire tűzjelző központ családhoz, megfelelő telepítési, programozói tudásunk van Siemens tűzjelző rendszerekhez, valamint tervezői, telepítői, karbantartói bizonyítványokkal rendelkeznek tapasztalt kollégáink.

Tűzjelző vörös gomb

Partnereink

Aritech partnerünk logo
Siemens partnerünk logo
Cooper partnerünk logo
Notifier partnerünk logo
Polon Alfa partnerünk logo