Tűzjelző rendszer

A tűz megelőzésének legegyszerűbb, leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb módja a megfelelő tűzjelző rendszer létesítése

A mai modern füstérzékelők már néhány gramm anyag elégését képesek jelezni.

A modern tűzjelző rendszerek képesek már a tűz kezdeti stádiumában jelezni, értékes időt adva az üzemeltető személyzetnek arra, hogy megfelelően tájékozódjon.

Füst és tűzjelző a plafonon

Gázzaloltó rendszer

A megfelelő korai tűzérzékelés, az automatikus oltás és megfelelő oltó közeg alkalmazása elengedhetetlen feltételei az adatai biztonságának.

Olyan oltó közeg mellett döntsön, amely garantáltan nem károsítja a berendezéseket, nem veszélyezteti munkatársai egészségét és az oltás után nyomtalanul, könnyedén eltávolítható!

Gázzaloltó rendszer

Szikraoltó rendszer

A szikraoltó rendszerekről általánosan elmondható, hogy a pneumatikus szállító rendszerek tűz- és robbanás elleni védelmet ellátó megoldás rendszere.

A szikraoltó rendszerek érzékelőkből, az érzékelést kielemző központból, oltó rendszerből és a technológiát leállító egységekből épül fel.

Minden egyes telepítést komoly tervezés előz meg.

Füst és tűzjelző a plafonon

Passzív tűzvédelem

Kivitelezéseink során számos rendszer esetén szükségessé válik a tűzszakasz határokon áthaladó nyomvonalak tűzgátló lezárása.

Ezeket az adott nyomvonal és határoló szerkezetnek megfelelően habbal, téglával, gyapottal, pasztával, mandzsettával oldjuk meg.

Passzív tűzvédelem az SFMS Kft-nél

Tűzvédelmi karbantartások

A hatályos OTSZ meghatározza, hogy időközönként a tűzvédelmi rendszereket karban kell tartani, ezen tevékenységről naplót kell vezetni, elmulasztása bírsággal jár.

A tűzvédelmi karbantartási tevékenységeket osztályba soroljuk, melyek gyakorlása szakvizsgához kötött.

Passzív tűzvédelem az SFMS Kft-nél