Alkalmazás szempontjából a strukturált kábelezés egy univerzális hálózati rendszer, amely adat (számítógép hálózat, internet), hang (telefon) és kép (televízió, kamera rendszerek) átvitelére szolgál.

Mára eljutottunk odáig, hogy az épületek kommunikációs, felügyeleti, gépészeti rendszereinek integrálása az infrastruktúra alapfeltétele. A jövő intelligens épületeinek irányításához egyetlen távirányító elegendő: a kaputelefon, az uszoda, a hűtő, a redőny, a fűtés, a kerti locsoló, és a többi vezérlés bárhonnan gombnyomással irányítható.

A hálózatban az információt rézvezeték vagy optikai kábel, esetleg rádióhullám szállíthatja.

A réz kábelezést a tervezés során úgy választjuk meg, hogy az aktív elemektől lévő végpont 100 méteren belüli maximális távolságban milyen adatátviteli sebességet szeretnénk elérni, így lehet Cat5e (100Mbps), Cat6 (1Gbps), Cat6A (10Gbps), Cat7 (10Gbps), Cat8 (40Bbps – 30 méterig).

IT hálózat kiépítése

A 100 méteren felüli nagy adatátviteli sebességet (10Gbps) az optikai kábelek tudják biztosítani. 500 méterig alkalmazható a multimódusú optikai kábelek, e felett pedig a monomódusú, ezekkel akár 100 km távolságot is képesek vagyunk áthidalni.

A passzív hálózati elemek a rack szekrény, melyben a végpontok kábelezése patchpanelre van kifejtve, ezen keresztül tudunk csatlakozni az aktív elemek rezes portjaira patch kábelen keresztül. Ebben a szekrényben van lehetőségünk az optikai kábeleket is kifejteni az optikai patch panelre, ezen keresztül van lehetőségünk összekötni a rack szekrényeket és van lehetőségünk az aktív elemek kommunikációjára a switchek sfp portjain keresztül.

Az elkészült strukturált hálózatról mérési jegyzőkönyvet állítunk ki, a választott Catxx osztálynak megfelelő szabványos mérést biztosító Fluke mérő műszerünkkel. Lehetőségünk van az optikai hálózatról is OTDR mérési jegyzőkönyvet készteni. Ezen jegyzőkönyvek birtokában biztosítható a megfelelő adatátvitel, hibamentes működés hosszú távon.

Az SFMS Kft. a tervezés és telepítései során az Excel, R&M, Panduit, Belden, Legrand passzív hálózati rendszereket részesíti előnyben, melyek biztosítják a 25 éves rendszergaranciát. Aktív elemek kiválasztásakor előnyben részesítjük a Cisco, D-Link, Zyxel, TP-Link gyártók switcheit, routereit, ipari körülmények között pedig a Planet, Moxa eszközeit.

IT hálózat kiépítése

Partnereink

Excel cég partnerünk logója
Belden cég partnerünk logója
Cisco cég partnerünk logója
D-link cég partnerünk logója
Fluke cég partnerünk logója
Legrand cég partnerünk logója
Panduit cég partnerünk logója
R&M cég partnerünk logója
TP-link cég partnerünk logója
Zyxel cég partnerünk logója