Az SFMS Kft. számos helyen telepít biztonsági kamera rendszereket a mindennapok során, olyan helyeken, mint kórházak, irodaépületekben, ipari létesítményekben, autószalonokban, üzletekben, naperőművekben, autószervizekben.

Telepítéseink során szinte már csak az IP alapú technológiát választjuk, megbízhatóságuknak köszönhetően éjjel is tökéletes képet produkálnak a legújabb kamerák. Egyre sűrűbben telepítünk speed dome kamerákat, amelyek gyorsan mozgatható, zoomolható, akár 360 fokban körbe mozgatható kamera típusok, melyek személyek, gépjárművek folyamatos mozgásának figyelésére alkalmasak.

A kamerák által felvett képtartományt rögzítjük vagy szerver alapon, vagy asztali, hálózati rögzítőre, melyben nagy számú, akár redundánsan tárolhatóak a felvételek, kamera számok függvényében több TB-nyi háttértárral.

CCTV kamera felszerelve

A biztonsági célú hőkamerák a megfigyelő kamerarendszerek viszonylag új és gyorsan fejlődő ágába tartoznak. Bizonyos jellemzőiket tekintve messze túlszárnyalják az analóg és a hagyományos IP kamerák lehetőségeit is.

A hőkamera hőképet lát, tehát képes érzékelni az általa megfigyelt terület hőkibocsátását, az itt megjelenő emberek, állatok, járművek környezettől eltérő hőmérsékletét.

Mindezt megjeleníti a látható fény tartományába átalakított képen, így mind éjjel, mind nappal ugyanazt a látható képet produkálja, ezáltal nagyban segíti az alakok felismerését, nem zavarja a képalkotásban a köd, a füst, a havazás, a szélsőséges időjárási körülmény, mint általában a hagyományos kamerákat.

Egy sarkon több figyelő kamera telepítve

Mind a hőkamerák, mind a hagyományos kamerák által felvett képek feldolgozását képelemző szoftverre bízzuk, így ezek a szoftverek nem csak rögzítik az adatokat, hanem analízis alapján megkülönböztetik a jelenlét-, mozgásérzékelést, útvonalkövetést, ott hagyott, elvitt tárgyat, vonal, terület átlépést, szabotázst.

A megfigyelő személyzet, video diszpécser szolgálat csak akkor avatkozik be, ha jelzés érkezik a szoftvertől, rendellenes esemény azonnal megjelenik a megfigyelő monitoron, rögzítése, tárolása azonnal bekövetkezik, a képtartalomnak megfelelően tudja eldönteni az operátor, hogy értesíti a kivonuló szolgálatot, hatóságot, megkezdje az intézkedést.

Az SFMS Kft. a leggyakrabban Hikvision, Dahua, Intellio, Geovision márkájú kamera rendszereket alkalmaz telepítéseihez, melyek közül a partner igényeit szem előtt tartva választja ki biztonságtechnikai mérnökeink a legoptimálisabb megoldást, rendszert.

Kamera szerelése közben

A kamera rendszerek képeinek analizálására egyik megoldása a Hikvision iVMS-4200 management szoftver, mely ingyenes, ennek számos alkalmazása megkönnyíti a felhasználó életét, de a nagyobb rendszereket (akár több ezer kamera) kiszolgálni képes professzionális szolgáltatást a HikCentrál nyújtja, mely programot az egyszerű kezelhetőség, stabil működés, gyors visszakeresés és riasztás menedzsment jellemez.

Másik általunk elismert menedzsmentszoftver az IVS4 rendszer, melyre akkor lehet szükség, ha szeretnénk látni az elkövetőt, kamerák között váltva követve őt, az intelligens élőkép vezérlés segítségével lekövethetjük a teljes cselekményt, a kiváltó személyt a megfelelő beállítások alkalmazásával.

Lehetőségünk van a kamerák közötti navigálásra úgy, hogy a kiszemelt személyt folyamatosan követjük, nem veszítve el őt a kamera képek határainál. Könyvjelző alkalmazásával egy eseményhez kapcsolódó folyamatot, akár több kamera általi rögzítését tudunk megjelölni, és későbbi felhasználáshoz eltárolni, bármikor visszanézhető állapotba rakni.

Több féle CCTV kamera a képen

Ha ezen könyvjelző általi eseményt hosszabb távon meg szeretnénk őrizni, akkor lehetőségünk van ezt hosszú távon tárolni a szoftveren belül. Ha több PTZ kameránk van, akkor lehetőségünk van a PTZ preset alapú visszajátszás funkcióra, mely nagyban segíti az őrjáratok szűkítésére.

Megvalósulási dokumentációt is tudunk készíteni a szoftverrel, mely az üzemeltetők feladatát könnyíti meg. Lehetőségünk van kamera nevek szerinti keresésre, csoportos kamera beállításokra, több hetes időszak felvételein másodpercek alatt megtalálni egy adott esemény felvételét, vagy egy tárgy eltűnését, vagy odakerülését, mozgásokat.

Kliensoldali azonnali mozgáskövetés, ráközelítés funkció, dinamikus visszajátszás, monitoronként 30 db full hd kamerakép is rendelkezésünkre áll ezen szoftver alkalmazásával. Hibaüzenetet kapunk e-mailen, ha egy kamera nem érhető el, nem írható a merevlemez, vagy lassú a NAS írása, megszakad a kapcsolat egy szerverrel. Lehetőségünk van hangsáv rögzítésre is, 3D-s térkép megjelenítésre, több kamerakép összefűzésével panoráma kép előállítására.

CCTV kamera rendszer tervezése közben

Partnereink

HIKVision partnerünk logo
Geovision partnerünk logo
Intellio logo partnerünk logo